Bibliotheek

Portaalpagina Bib Middelkerke

Voor alle info, nieuws en weetjes over de bibliotheek én om te zoeken in de bibcatalogus kan je terecht op de portaalpagina van Bib Middelkerke: http://middelkerke.bibliotheek.be

 

Bibliotheek Middelkerke: een plek vol gezelligheid, kennis en inspiratie

 Je kan in de bibliotheek van Middelkerke terecht om boeken, cd’s, dvd’s en games te lenen. Met meer dan 22 000 romans, 16 000 informatieve boeken, 6000 strips, 8000 cd’s, 4000 dvd’s en 100 games in haar collectie biedt de bibliotheek een ruim en gevarieerd aanbod. Iedereen is er welkom om te grasduinen tussen de rekken, ter plekke te luisteren naar muziek, de krant of een tijdschrift te lezen in onze knusse zetels, van de zon te genieten op het leesterras...


De bibliotheek is echter meer dan een huis vol boeken, cd’s, dvd’s en games. Je kunt er met al je vragen terecht. Of je nu op zoek bent naar een goede roman, een nummer voor je openingsdans, een gedicht voor je liefje… Of als je wil weten wat je kan klaarmaken op je kot, hoe je veilig op internet kan, welke kleren je moet aantrekken op je sollicitatiegesprek, hoe je aan je kind uitlegt dat oma ziek is, op welke manieren je je Nederlands kunt oefenen…  Ons team van informatiespecialisten staat steeds voor je klaar om je te helpen zoeken naar de gepaste informatie die jou een antwoord geeft op je vraag.

De bib zet zich bovendien actief in op mediawijsheid en digitale geletterdheid. Met diverse computercursussen en workshops, maar ook via individuele begeleiding door onze medewerkers en computerbuddies willen we jong en oud wegwijs maken in de digitale wereld. Een wereld die voor iedereen toegankelijk is via één van onze publiekscomputers of met je eigen toestel via ons draadloos wifi-netwerk.  

Bibliotheek Middelkerke is een bruisende plek waar je mensenkunt ontmoeten, kennis en inspiratie kan opdoenen even kunt ontsnappen aan de dagelijkse rush. Je vindt er rust en ontspanning, maar bij tijden ook heel wat bedrijvigheid. Activiteitenals Luistervinken, Het leven zoals het was, vertel- en poppentheater, digitale week, jeugdboekenweek, bibliotheekweek… brengen het hele jaar door leven in de brouwerij.

Naast de hoofdbibliotheek in Middelkerke heeft de bib ook drie uitleenpunten in de deelgemeenten Leffinge, Westende en Lombardsijde. Ook daar kan je terecht om boeken te lenen, een krant of tijdschrift te lezen, gebruik te maken van de computer of gezellig te socializen met andere bezoekers bij een kop koffie of thee.