Erfgoedwandeling

Westende-bad leent zich uitstekend voor een gezellige en leerrijke erfgoedtocht.
 
Vanuit Villa Les Zéphyrs kunt u een boeiende wandeling maken doorheen Westende en de vele beschermde gebouwen ontdekken die getuigen van het mondaine verleden van deze badplaats.
 
Tussen de grote appartementsgebouwen vindt u nog ware pareltjes van kustarchitectuur. Westende telt tientallen beschermde gebouwen of gebouwen in een beschermd dorpsgezicht.
 
Ga op de Zeedijk vooral niet voorbij aan het Grand Hotel Bellevue van de befaamde Belgische architect Octave van Rysselberghe. Europese toparchitectuur!

De Provincie West-Vlaanderen gaf een brochure uit met een erfgoedroute in Westende. Deze is voor € 2,00 te verkrijgen aan de balie van Villa Les Zéphyrs of in het andere toeristische infokantoren Kusthistories in Middelkerke. Als u echt de smaak te pakken heeft kunt u er zich eveneens de erfgoedwandelingen van de andere kustgemeenten aanschaffen, handig verpakt in een erfgoedbox. Kostprijs: € 25,00. Ideaal als u op uw eentje op verkenningstocht wil gaan…

Als u houdt van een meer persoonlijke aanpak kunt u via de balie van Villa Les Zéphyrs natuurlijk ook een gids inhuren. Met kennis van zaken nemen zij u op sleeptouw doorheen wat ooit één van de meest prestigieuze badplaatsen was aan onze kust.

Newsletter

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Kategorien