UITGESTELD - Rêverie#VillaLesZéphyrs

Van 31 oktober 2020 (start herfstvakantie) tot en met de paasvakantie 2021 wordt de villa opnieuw het verzamelpunt en katalysator voor kunst.

Met referenties naar het verleden van de villa worden via hedendaagse kunst herinneringen opgeroepen. Rêverie (mijmering/dagdroom) verwijst onder andere naar een muziekstuk van componist Claude Debussy voor wie de kust een belangrijke inspiratiebron was.

De melancholische tonen zijn de echo van een luisterrijk verleden, ook van de villa, in 1921 gebouwd door geroemd architect Oscar Van de Voorde, en door de Gentse familie Muyshondt als vakantieverblijf ingericht, met een origineel meubelensemble van topontwerper Henry van de Velde.

Curator van de tentoonstelling is kunsthistorica Isolde De Buck. Voor de tentoonstelling Rêverie koos ze tien kunstenaars die op hun specifieke manier met de ziel van Villa Les Zéphyrs dialogeren.

Virtuele tour door de villa (vanaf november: update werken Rêverie)

Villa Les Zéphyrs

Voor het bekijken van de vitruele tour, klik hier of op de foto.

Reserveer je bezoek

op 059 31 91 28 of toerisme@middelkerke.be

Gegidste rondleiding?

Elke dinsdag van de schoolvakanties kan je van 10-12 u. deelnemen aan een gegidste rondleiding omtrent de villa en de lopende expo, met als extra een wandeling naar de kunstwerken ter hoogte van het Grand Hotel Bellevue inbegrepen.
Deelname = 5 euro/persoon. De plaatsen zijn beperkt.
Inschrijven via mail, ook voor groepen!

Newsletter

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Kategorien