Zon, zee, vernieuwing

Pieter Boudens is een schriftbeeldhouwer die in de jaren 90 het letterkappen een nieuw leven inblies door zijn letterschriften te verbinden met andere beeldende componenten.

‘Zon, zee en vernieuwing’ is een letterkundig, monumentaal kunstwerk met een rationele steen die staat voor ‘bedoelen en denken’ en een emotionele steen die staat voor ‘gevoelen en beminnen’.

De gelijkaardigheid van de teksten en het identieke uitzicht situeren zich op een druk verkeerspunt. Ze confronteren de 'snelheid van het leven’ versus het ritme van de zee'.

uitvoering

ruwe, blauwe hardsteen (in originele uitvoering omgeven door een constructie van cortenstaal die omwille van verregaande verwering werd verwijderd). Momenteel loopt een studie over de renovatie van het kunstwerk.

plaats

Westende-bad, kruispunt tussen Meeuwenlaan en de Distellaan.

Voor ‘Salacia’ zijn het ruisen van de zee en het suizen van de wind vertaald in een subtiele beweging en langzame kleurschakering van de lichtstralen. De imposante architectuur staat in schril contrast met de lichtsferen. Het aureool dat de top van de watertoren omcirkelt, verleent het gebouw een sacraal karakter.

‘Salacia’ werd gerealiseerd in kader van Beaufort03 en werd aangekocht door de gemeente Middelkerke

uitvoering

lichtinstallatie met led-techniek

locatie

Watertoren, Logierlaan Middelkerke (wijk Krokodil).

Newsletter

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Kategorien