Mountainbikeroute Norbert Dedeckere

OPGELET!

Wegens de bouwwerken van het nieuwe zwembad en sportcomplex kan de mountainbikeroute op het sportpark kan niet meer via de voetbalvelden bereikt worden, maar wel via de parking en het wegeltje ter hoogte van de petanqueterreinen.

Vanaf 20/04/2021 starten er rioleringswerken op het sportpark. Mogelijks zijn sommige stukken van het MTB parcours op het sportpark De Krokodiel minder goed bereikbaar. 

Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak.

MTB actie zondag 2 mei

Jammer genoeg geen toertocht, maar we willen toch iets leuks doen voor de bikers die in Middelkerke komen rijden.

De sportdienst is op zondag 2 mei aanwezig op het mountainbikeparcours Norbert Dedeckere. Wie bij ons langskomt krijgt een leuk gadget (zolang de voorraad strekt). Je vindt ons terug tot 13 uur!

Daarenboven worden er 6 bierpakketten verloot onder alle deelnemers die hun deelnamelotje deponeren in de dropbox.

Voor de vroege vogels (starten tussen 8 en 9.30 uur) zal de loting rond 11 uur gebeuren. Voor de uitslapers (starten tussen 9.30 en 11 uur) worden de namen rond 12 uur kenbaar gemaakt.

Alles verloopt Corona-proof! (hou steeds 1,5 m afstand en indien dit niet kan draag een mondmasker)

- Je start wanneer je zelf wil. 

- Gadget ontvang je als je langs de sportdienststand rijdt.

- Jouw persoonlijk deelnamelotje om kans te maken op een lekker verrassingspakket download je via de link hieronder, vul je volledig in en deponeer je in de dropbox op het parcours.

- De namen die geloot werden, worden kenbaar gemaakt op affiches langs het parcours (in de omgeving van de sportdienst stand).

- Je komt jouw pakket ophalen aan de stand als je jouw naam ziet verschijnen (wij kunnen er ook even voor zorgen en dan kom je het pakket ophalen op de sportdienst). 

Tot zondag 2 mei!

Singletrails, strand, duinen en polders...

Een prachtige route van zo’n 30 kilometer met technische singeltracks, kronkelend door het schitterende duinengebied van Middelkerke en Westende.
Deze route knoopt aan bij het mountainbikenetwerk dat Westtoer en Sport Vlaanderen langs de kust uitbouwen.

Er wordt aan de mountainbikers gevraagd om het afgebakende parcours niet te verlaten. Het parcours loopt namelijk door beschermd natuurgebied. Voor de veiligheid van alle mountainbikers wordt er eveneens op aangedrongen om de rijrichting van het parcours te volgen. Download je gpx'en van het internet dan zijn deze mogelijks reeds verouderd. Dit zijn zaken die niemand in de hand heeft. Gelieve hiermee rekening te houden!

In 2020 hebben mountainbikeclubs De Zandfretters en MBC Choufkes top werk geleverd met heel wat nieuwe kilometers singeltracks in de duinen van Westende, Lombardsijde en Middelkerke. We streven er steeds naar om veilige tracks af te leveren met respect voor de natuur en andere sport- en wandelliefhebbers.  

Gelieve ook de aanslutingen (gele mtb pijlen van Sport Vlaanderen) van en naar de buurgemeenten te volgen. In onderstaande link vindt men de gewijzigde situatie terug naar en van Oostende. 

Voor de jeugd is er een lus van ongeveer 9 km  in het vaste parcours, ideaal om de uithouding, kracht en techniek te trainen. De lus bevindt zich in Westende en Lombardsijde en wordt aangeduid met de rode pijlen van Sport Vlaanderen. Blijf op de tracks en volg de pijlen. Als je de duinen uitrijdt ter hoogte van de Henri Jasparlaan steek je over en volg je het fietspad naar links tot aan de P. Grossetilaan. Daar opnieuw oversteken en links volgen. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Categorieën