Mountainbikeroute Norbert Dedeckere

OPGELET!

Wegens de Proximus pop-up arena zal het mountainbikeparcours op tijdens de zomermaanden niet meer toegankelijk zijn. 

Vanaf 16/06 mag er opnieuw gemaaid worden (regels van ANB), dus mogelijks zijn er moeilijk  bereikbare paden op het parcours door de dichte begroeiing. Er wordt aan gewerkt om zo snel mogelijk alle dicht gegroeide stukken vrij te maken.

Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak.

Singletrails, strand, duinen en polders...

Een prachtige route van zo’n 30 kilometer met technische singeltracks, kronkelend door het schitterende duinengebied van Middelkerke en Westende.
Deze route knoopt aan bij het mountainbikenetwerk dat Westtoer en Sport Vlaanderen langs de kust uitbouwen.

Er wordt aan de mountainbikers gevraagd om het afgebakende parcours niet te verlaten. Het parcours loopt namelijk door beschermd natuurgebied. Voor de veiligheid van alle mountainbikers wordt er eveneens op aangedrongen om de rijrichting van het parcours te volgen. Download je gpx'en van het internet dan zijn deze mogelijks reeds verouderd. Dit zijn zaken die niemand in de hand heeft. Gelieve hiermee rekening te houden!

In 2020 hebben mountainbikeclubs De Zandfretters, Copains en MBC Choufkes top werk geleverd met heel wat nieuwe kilometers singeltracks in de duinen van Westende, Lombardsijde en Middelkerke. We streven er steeds naar om veilige tracks af te leveren met respect voor de natuur en andere sport- en wandelliefhebbers.  

Gelieve ook de aanslutingen (gele mtb pijlen van Sport Vlaanderen) van en naar de buurgemeenten te volgen. 

Voor de jeugd is er een lus van ongeveer 9 km  in het vaste parcours, ideaal om de uithouding, kracht en techniek te trainen. De lus bevindt zich in Westende en Lombardsijde en wordt aangeduid met de rode pijlen van Sport Vlaanderen. Blijf op de tracks en volg de pijlen. Als je de duinen uitrijdt ter hoogte van de Henri Jasparlaan steek je over en volg je het fietspad naar links tot aan de P. Grossetilaan. Daar opnieuw oversteken en links volgen. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Categorieën