Mountainbikeroute Norbert Dedeckere

Singletrails, strand, duinen en polders...

Een prachtige route van zo’n 30 kilometer met technische singeltracks, kronkelend door het schitterende duinengebied van Middelkerke en Westende.
Deze route knoopt aan bij het mountainbikenetwerk dat Westtoer en Sport Vlaanderen langs de kust uitbouwen.

Er wordt aan de mountainbikers gevraagd om het afgebakende parcours niet te verlaten. Het parcours loopt namelijk door beschermd natuurgebied. Voor de veiligheid van alle mountainbikers wordt er eveneens op aangedrongen om de rijrichting van het parcours te volgen. Download je gpx'en van het internet dan zijn deze mogelijks reeds verouderd. Dit zijn zaken die niemand in de hand heeft. Gelieve hiermee rekening te houden!

In 2020 hebben mountainbikeclubs De Zandfretters, Copains en MBC Choufkes top werk geleverd met heel wat nieuwe kilometers singeltracks in de duinen van Westende, Lombardsijde en Middelkerke. We streven er steeds naar om veilige tracks af te leveren met respect voor de natuur en andere sport- en wandelliefhebbers.  

Gelieve ook de aanslutingen (gele mtb pijlen van Sport Vlaanderen) van en naar de buurgemeenten te volgen. 

Voor de jeugd is er een lus van ongeveer 9 km  in het vaste parcours, ideaal om de uithouding, kracht en techniek te trainen. De lus bevindt zich in Westende en Lombardsijde en wordt aangeduid met de rode pijlen van Sport Vlaanderen. De start van deze jeugdlus bevindt zich aan het technische jeugdparcours op het terrein van Kompas Camping in Westende-Lombardsijde (Elisabethlaan-Strandjuttersdreef). Plezier verzekerd! Blijf op de tracks en volg de pijlen. Als je de duinen uitrijdt ter hoogte van de Henri Jasparlaan steek je over en volg je het fietspad naar links tot aan de P. Grossetilaan. Daar opnieuw oversteken en links volgen. 

3 startlocaties

Je kan inpikken op eender welk punt in het parcours, maar de 3 officiële startlocaties van het Norbert Dedeckere parcours zijn:

1. Sporthal De Branding - Populierenlaan 35 - 8430 Middelkerke

2. Sporthal De Bamburg - Baronstraat 25 - 8434 Lombardsijde

3. Kompas Camping - wegel thv Strandjuttersdreef-Elisabethlaan - 8434 Westende

 

Op de startborden vind je alle info met betrekking tot het parcours.

Aansluitingsroutes

Om de aansluiting naar het MTB parcours van Nieuwpoort te maken volg je ter hoogte van de Matrozenlaan de gele pijlen. 

Om de aansluiting naar het MTB parcours van Oostende te maken volg je ter hoogte van de Duinenweg (tussen de Slachthuisstraat en de Schapenweide) de gele pijlen. 

NIEUW!

De aansluiting komende van Oostende is nu ook grotendeels een offroad traject geworden.

Bikers die een extra lusje wensen te breien aan de route in Middelkerke: volgde gele pijlen richting Oostende en net voor het Domein Prins Karel  sla je links af.

Sport Vlaanderen heeft ondertussen ook het Westkustnetwerk met elkaar verbonden en een marathonroute van 107 km is het eindresultaat geworden. Smeer die kuiten maar in en geniet!

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Categorieën