Doorgaand verkeer langs de Westendelaan tijdens de Kerstvakantie

Doorgaand verkeer langs de Westendelaan tijdens de Kerstvakantie

Gedurende de Kerstvakantie zal er doorgaand verkeer mogelijk zijn langs de Westendelaan tussen Middelkerke, Westende en Lombardsijde. De handelaars in Westende-dorp zijn opnieuw vlot bereikbaar.

Op 1 februari 2016 is de herinrichting van de N318 Westendelaan in Westende-Dorp aangevat in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin, Farys en de gemeente Middelkerke.

De uitvoering van de wegeniswerken zijn tot op heden volgens het vooropgestelde schema verlopen.  De volledige eerste fase van de doortocht is afgewerkt. In de dorpskern van Westende moet er enkel nog een laatste asfaltlaag aangelegd worden, wat pas mogelijk is bij warmer weer. Vanaf vrijdag 23 december 2016 tot maandag 9 januari 2017 zal de doortocht Westende volledig opengesteld worden. Er zal dus doorgaand verkeer mogelijk zijn langs de Westendelaan tussen Middelkerke, Westende en Lombardsijde. De handelaars van Westende zijn dus tijdens de Kerstvakantie vlot bereikbaar.

In januari gaat de uitvoering van de tweede fase van de riolerings- en wegeniswerken van start. Het verkeer tussen Lombardsijde en Westende wordt dan opnieuw omgeleid via de Badenlaan, de Henri Jasparlaan en de Kustweg.

- De nutsmaatschappijen zetten vanaf 9 januari hun werkzaamheden verder en focussen zich in het komende half jaar op de strook tussen de Steenstraat en de Baronstraat.

- De aannemer van de riolerings- en wegeniswerken start zijn activiteiten opnieuw op vanaf 23 januari. De Westendelaan zal afgesloten worden tussen het kruispunt met de Essex Scottishlaan en de Steenstraat. Begin februari wordt er een ondergrondse wanden aangelegd met een ‘soilmix-machine’, bedoeld om het grondwater tegen te houden. Vervolgens wordt de weg geleidelijk opgebroken en wordt er een gescheiden riolering aangelegd.

Vanaf het najaar van 2017 is dan de laatste deelfase tussen de Steenstraat en de Baronstraat aan de beurt. Ook de Beukenstraat en de Baronstraat worden aansluitend vernieuwd.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke