Erfgoedwandeling

Ruim 100 klinknagels duiden op een vlotte manier de vier kilometer lange route aan. 

De erfgoedwandelroute Westende gaat van start aan Villa les Zéphyrs, de voormalige vakantiewoning van de Gentse familie Muyshondt. De route neemt je mee langs de vele getuigen van Westendes mondaine verleden. Via de Zeedijk ontdek je het majestueuze Grand Hôtel Belle-Vue. Naast historische bezienswaardigheden passeert de wandelroute ook enkele hedendaagsekunstwerken waaronder ' I can hear it', ‘De Caterpillar #5bis + Flatbed Trailer’ en ‘De Olnetop’. Via rustige wandelpaden door de Warandeduinen keer je terug naar het centrum, genietend van een stukje natuur.

Klinknagelbewegwijzering

Naast een brochure met uitleg over de verschillende bezienswaardigheden aan de ene zijde en een duidelijk plan met het traject aan de ommezijde is de route ook bewegwijzerd. Het traject wordt aangeduid met metalen klinknagels waarop het Grand Hôtel Belle-Vue staat afgebeeld. De erfgoedwandelroute Westende is één van de erfgoedwandelroute aan de Kust die met klinknagels bewegwijzerd is. Ze tonen de erfgoedliefhebber op een discrete, maar duidelijke manier de weg.

Partners

De erfgoedwandelroute Westende is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Gemeente Middelkerke.

Praktisch

De brochure met kaart kost € 3,00 en is beschikbaar op de volgende plaatsen:

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Categorieën