Lezing: Morfologie van de kustlijn - 17 november 2021

inschrijvingen

Waarom ziet onze kust eruit, zoals ze eruit ziet?

Vandaag is kustbescherming een 'heet' thema'. Klimaatverandering en extreme weersomstandigheden doen ons nadenken over een andere aanpak rond kustbescherming.  Maar kustbewoners trachten al eeuwen hun hebben en goed te beschermen tegen de zee en de elementen. 

Professoren Doctoren Dries Tys en Pieter Rauwoens schetsen in een bevlogen lezing hoe onze kust doorheen de jaren veranderde en welke invloed mensen op kustbescherming hadden.

#mkpromenade: meer dan bescherming alleen

Samen met enkele partners werkt de gemeente Middelkerke met #mkpromenade aan een weerbare en duurzame manier van kustbescherming. Tegen juni 2023 biedt de vernieuwde zeedijk in Westende niet alleen meer bescherming, maar brengt het meer zon, meer groen en meer beleving op een toeristische sleutellocatie.

Dit project wordt mede gefinancierd door SARCC (Sustainable and Resilient Coastal Cities), een subsidieprogramma van de Europese Unie met betrekking tot natuurgerichte oplossingen voor kustverdediging. Meer info op de website van SARCC

Waar en wanneer?

In centrum De Branding, Populierenlaan 35, Middelkerke op woensdag 17 november vanaf 19.30 u.

Gezellig napraten met een drankje

Om gezellig na te praten bieden de organisatoren je met plezier een afsluitend drankje aan.

Met dank aan deze partners

Privacy

De gemeente Middelkerke behandelt je persoonsgegevens met respect voor je privacy. We volgen hiervoor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook wel General Data Protection Regulation of GDPR) en de Belgische privacywet. Door je aanvraag in te dienen, verklaar jij je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacy policy

Registreer je zitje