Mondmaskerplicht op zeedijk - UPDATE

Ook op de zeedijk

Het dragen van een mondmasker is vanaf zaterdag 25 juli, na besluit van de gouverneur, verplicht op de zeedijk. Voor het nemen van voeding mag het mondmasker even af, maar niet langer dan noodzakelijk. Ook op de markten en kermissen geldt een mondmaskerplicht. De mondmaskerplicht geldt voor personen vanaf 12 jaar.

Op het strand hoef je geen mondmasker te dragen. Op de trap van en naar het strand wel.

In de straten?

In de straten en op andere plaatsen op het openbaar domein wordt het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen als het te druk wordt en je geen 1,5 m afstand kan houden.

Events: breng je mondmasker mee

In Middelkerke vinden dit weekend met North Sea Classics, Trofee Grand Sud en Apero Sundays events plaats. Aan de bezoekers van die evenementen wordt gevraagd om zeker bij het betreden, het verlaten van en het bewegen op de eventlocatie een mondmasker te dragen. 

Blijf hoffelijk en beleefd

Sociale afstand en contactbeperking zijn de gouden beschermingsregels om besmetting te vermijden. Het mondmasker dragen is een veilige aanvulling. Blijf altijd beleefd en hoffelijk tegenover je medemens en wijs anderen er vriendelijk op als ze geen mondmasker dragen als dat nodig blijkt.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke