Lees deze nieuwsbrief in je browser
Logo

Nieuws uit Middelkerke

Heb jij je onderwijscheques al aangevraagd?

Aan de onthaalbalie van het MAC kan je onderwijscheques aanvragen. De onderwijscheque is een cheque waarmee je in de school waar het kind is ingeschreven, betalingen kan verrichten voor bepaalde schoolkosten.


 Vraag je onderwijscheques aan

Leer gratis met een defibrilator werken

23 mei tot 6 juni

Het gemeentebestuur plaatste in alle deelgemeentes een AED-toestel. Omdat deze van levensbelang kunnen zijn, worden verschillende opleidingen voorzien voor zowel de bediening als voor reanimatietechnieken.

Aanvangsuur: 19.00 u.
Locatie: verschillende locaties
Prijs: gratis


 Schrijf je in

Kan jij Middelkerke 'Magisch' maken tijdens Kerst?

Toerisme Middelkerke vzw is op zoek naar een partner die de komende twee jaar een sfeervol en origineel kerst- en eindjaarsevenement wil organiseren in onze gemeente.


 De voorwaarden en de offerte kan je nalezen op onze site.

Studeren in alle rust

Heb je nood aan een rustige studeerplek? Haal je motivatie uit het samen studeren met anderen? Ben je thuis te veel afgeleid? Als gemeentebestuur zetten we onze beste blokplekken voor jou open: de bibliotheek van Middelkerke en de kerk van Sint-Pieters-Kapelle.


 Practisch

Bacterievuur, ook particulieren kunnen getroffen worden

Bacterievuur is een plantenziekte, die vooral planten van de rozenfamilie treft. Vele sierstruiken zijn gevoelig voor de ziekte.  Ook tuinen kunnen dus ‘geïnfecteerd’ zijn. Dit betekent verlies van mooie planten in de tuin.


 Hoe herken je bacterievuur en wat ermee doen?

Operatie Perferatie: onthard de bodem

Het Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin starten met ‘Operatie Perforatie’. Doel is om regenwater makkelijker te laten doorsijpelen in de bodem. Zo willen ze bedrijven, organisaties en individuele burgers aanmoedigen om (openbare) ruimte te ontharden zodat regenwater beter kan infiltreren in de bodem.


 Ontharding heeft vele voordelen

10.000 stappen per dag? De sportdienst helpt met stappentellers

In de maand mei wordt iedereen opgeroepen om 10.000 stappen per dag te doen. In totaal legden geregistreerde deelnemers al meer dan 2624 km af in Middelkerke. Wil je nog meedoen? Of wil je onderzoeken hoeveel stappen je per dag aflegt? De sportdienst biedt stappentellers aan in de Bamburg en de Branding.


 Meedoen? Registreer je!
GEGEVENS AANPASSINGEN / UITSCHRIJVEN

Gemeentebestuur Middelkerke, Spermaliestraat 1, 8430 Middelkerke, 059 31 30 16, informatiedienst@middelkerke.be