25 jaar de Sirene

Het gemeentelijk infoblad viert in 2017 zijn 25ste verjaardag. In iedere editie van 2017 halen we een editie uit onze archieven naar boven.

20 jaar geleden: de editie maart-april 1997

Georges Keters was van bij de start in 1992 verantwoordelijk voor de samenstelling van het infoblad. Georges is trouwens de uitvinder van de naam ‘De Sirene’. Onder zijn impuls evolueerde de Sirene van een nieuwsbrief naar een volwaardige tweemaandelijkse publicatie. De indeling van toen is vandaag nog altijd de gebruikte  leidraad.

Schepenen lichten beleid toe

Vijf jaar na de ‘maideneditie’ behandelt De Sirene in 1997 een breed palet gemeentelijke informatie. Opvallend is dat iedere schepen persoonlijke ruimte krijgt om zijn beleidsacties toe te lichten. Door verplichte objectiviteit en neutraliteit is dat vandaag ondenkbaar.

Verder vinden we er een gedetailleerd verslag van de gemeenteraadszitting van 22 januari 1997 met opname van rake tussenkomsten van enkele verschillende raadsleden. Ook dat is vandaag enkel voorbehouden voor verslaggeving in kranten e.d.

PWA

Veel aandacht ook voor de werking van het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap. Deze instelling werd in 1993 opgericht om de werkloosheid bij kwetsbare groepen aan te pakken. In een aparte bijlage worden alle aspecten van deze dienstverlening nog eens in kaart gebracht.

Drukke vrijetijdsagenda

De paasvakantie stond toen voor de deur, dus is er ook veel aandacht voor de aankondiging van de drukke vrijetijdsagenda in Middelkerke.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke

Categorieën