Hoe voelt om met een handicap door het leven te moeten?

Een aangeboren of plotse handicap in een familie kan grote veranderingen met zich meebrengen. Iedereen dient zich aan te passen en dat gaat niet altijd van een leien dakje. Met de inleefdag “Anders gaan leven? Probeer het even! Op 3 december kan het even!” wil de Middelkerkse adviesraad voor Inclusie en Toegankelijkheid deze problematiek aankaarten. De inleefdag vindt plaats in de centrum De Branding in Middelkerke en is gratis toegankelijk.

Het ongeluk zit soms in een klein hoekje: een beroerte, hersenbloeding of een domme val, kunnen zware gevolgen hebben: verlamming, spraakverstoring, blindheid, niet meer kunnen lopen… Maar, hoe moeten jij en je familie ermee leven?

Op de inleefdag komen verschillende experts het op een ludieke manier uitleggen.

Ook Marieke Vervoort, zilveren medaillewinnares op de Paralympische Spelen in Rio, komt langs.

Programma

Volg een initiatie rolstoelbasketbal, leer fietsen op een handbike of probeer jezelf uit te drukken in gebarentaal. Je kan ook jezelf op de proef stellen: hoe goed zou jij het als blinde doen op een hindernissenparcours?

Verschillende verenigingen en vzw’s staan voor je paraat.

’s Avonds wordt er afgesloten met een humoristische theatershow door Fried Ringoot die vertelt over zijn leven in een rolstoel. Kaarten kosten 12 euro en kan je bestellen bij de cultuurdienst van Middelkerke of via http://tickets.middelkerke.be. Op vertoon van je kaartje krijg je een gratis consumptie tijdens de belevingsdag.

Gemeentebestuur blijft zich inzetten voor mensen met een handicap

Het gemeentebestuur van Middelkerke zet zich in voor élke inwoner. Zo schrijft het gemeentebestuur de tweejaarlijkse toegankelijkheidsprijs voor toegankelijke gebouwen uit, werd de adviesraad voor Inclusie en Toegankelijkheid opgericht, worden gemeentelijke gebouwen en diensten aangepast aan minder mobiele medeburgers en wordt het strand voorzien met faciliteiten om de minder mobiele mensen ook met de voetjes in zee te laten gaan.

Dit engagement wordt ook tijdens de inleefdag verder bekrachtigd: de schepen bevoegd voor openbare werken en de burgemeester (bevoegd voor participatie) ondertekenen een intentieverklaring waarmee ze aangeven rekening te houden met toegankelijkheid voor alle projecten waarvoor ze bevoegd zijn.

Praktisch

Anders gaan leven? Probeer het even! Op 3 december kan het even!

Aanvang: 13.30 u. tot 18.00 u.
Prijs: gratis
Locatie: de Branding

Theatervoorstelling Fried Ringoot

Aanvang: 20.00 u.
Prijs: 12 euro
Locatie: de Branding

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke