Infoavond: Is jouw kind een moeilijke eter?

Op 20 oktober organiseert de gemeentelijke dienst voor onthaalouders een infomoment rond kinderen van 0 – 6 jaar die moeilijk eten. Specialiste Ilse Dewitte komt tips en tricks geven om met deze problematiek om te gaan. De avond vindt plaats het jeugdcentrum, Westendelaan 38 in Middelkerke en start om 19.30 u.

In deze voordracht wordt geschetst hoe eten vaak veel meer te maken heeft met ‘opvoeding’ dan met ‘voeding’. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt geïllustreerd waar de valkuilen zitten in het opvoedingsproces en hoe we best kunnen reageren op kinderen die niet/te veel/te weinig/te selectief eten.

Opvoeden is dan wel niet in een kookboek neer te schrijven, toch probeert de spreekster een aantal belangrijke ingrediënten te presenteren om het voor kinderen én opvoeders leuker te maken aan tafel.

Ilse Dewitte is orthopedagoge en kinder- en jongerentherapeute. Ze is verbonden aan de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg te Leuven.

Ze werkt daarnaast in een privépraktijk in Brugge (Assebroek) met kinderen, jongeren én hun ouders  rond gedrags- en emotionele problemen.  Ze is supervisor gedragstherapie en geeft tal van opleidingen en voordrachten voor ouders, verenigingen, scholen en binnen diverse opleidingen, over het opvoeden van kinderen en jongeren, thuis en op school..

Locatie: Jeugdcentrum Middelkerke, Westendelaan 38
Aanvangsuur: 19.30 u.
Prijs: gratis

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke