Middelkerkenaars brengen recordopbrengst taxus binnen voor Vergroot de Hoop

Het gemeentebestuur van Middelkerke kan met trots melden dat het 322 euro kan schenken aan ‘Vergroot de Hoop’. Dat geld komt er door het taxussnoeisel, dat talloze Middelkerkenaren deze zomer doneerden voor Vergroot de Hoop.

Elk jaar roept Vergroot de Hoop op om zo veel mogelijk taxussnoeisel te doneren. Middelkerke, traditioneel één van de slechtste zones van intercommunale IVOO, wou zijn beste beentje voorzetten om van  de laatste plaats weg te raken. Met een gerichte campagne werden alle inwoners, alsook tweedeverblijvers als toeristen opgeroepen om hun taxus binnen te brengen. In plaats van 4,25m² in 2015, werd dit jaar meer dan 10,73m³ ingezameld op het containerpark.

Het gemeentebestuur van Middelkerke vestigt zich met de inzameling in de TOP 3 van IVOO-gemeenten. Hopelijk komen inwoners ook volgend jaar met hun taxussnoeisel naar het containerpark.

De actie ‘Vergroot de hoop, verklein de kanker’, zamelde voor het elfde jaar op rij taxussnoeisel in. Dat snoeisel dient als grondstof voor medicatie tegen kanker. Met 1 m³ taxussnoeisel kan je 1 chemotherapie maken. Daarnaast doneert het gemeentebestuur per kubieke meter ingezamelde taxus een bedrag aan goede doelen zoals het Kinderkankerfonds, Think Pink of Kom op tegen kanker.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke