Middelkerkse kindergemeenteraad geïnstalleerd

Terwijl in Amerika op 9 november een president werd verkozen, werden in Middelkerke 18 nieuwe kindergemeenteraadsleden ingezworen.

De kindvriendelijke gemeente Middelkerke heeft al 6 schooljaren de traditie om kinderen uit de laatste graad van het lager onderwijs een stem te geven via de kindergemeenteraad.

Op de openingszitting gaven ze aan over een aantal zaken erg tevreden te zijn.  Zo geven ze het gemeentebestuur goede punten voor de speelpleinen, het vakantie-aanbod, het jeugdhuis of de bibliotheekwerking.  Ook de Octopulspalen aan de scholen konden op veel waardering rekenen.

Maar de kindergemeenteraadsleden hadden ook enkele verzuchtingen.  Zo willen ze onder meer een groter sportaanbod op het strand, kauwgomballenbomen aan de scholen, een hangplek voor jongeren aan het zwembad en spraken ze hun bezorgdheid uit over de hygiëne van enkele schooltoiletten.  Ook kwamen ze met een concreet voorstel voor drankfonteinen aan de speelpleintjes.

Al deze voorstellen werden overgemaakt aan het schepencollege.  De kindergemeenteraad komt nog 5 keer samen dit schooljaar. De kinderen zullen er zich over diverse thema’s buigen.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke