10 jongeren werken een dagje mee aan het gemeentebestuur voor de ‘Youth for Change and Action’-dag

Op donderdag 19 oktober 2017 is het “Youth for Change and Action”, voorheen de “Zuiddag”. Het gemeentebestuur van Middelkerke en BUSO Ter Strepe slaan de handen in elkaar om Youth for Change and Action te organiseren.

10 Leerlingen van het 4de middelbaar en hoger gaan een hele dag aan het werk bij verschillende diensten van het gemeentebestuur: de cultuurdienst, de bibliotheek, de preventiedienst, de groendienst, de jeugddienst, dagcentrum van het OCMW, de kapster in het rust- en verzorgingstehuis, de brandweer en de lokale politie.

Het gemeentebestuur betaalt een vergoeding van €50 aan de leerling die hun welverdiende centjes afstaan aan een jongerenproject van Trias ngo in El Salvador en een aantal jongerenprojecten in België.

Youth for Change and Action draait niet enkel om de werkdag, maar is een jongerenproject waarbij educatie, burgerzin, duurzame kennis over noord-zuidverhoudingen, individueel engagement aan bod komen en de ondersteuning van jongeren van de eigen leeftijd die opgroeien in een omgeving waar ze heel wat minder kansen krijgen.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke