Bebloemingswedstrijd: dit zijn de mooiste Middelkerkse tuinen van 2017

Naar jaarlijkse gewoonte worden in september de mooiste tuinen van Middelkerke verkozen. De bebloemingswedstrijd beloont tuinen in 5 categorieën: de charmetuinen, gevels en terrastuinen, tuinen groter/kleiner dan 75m² en landbouwbedrijven.

Het thema was dit jaar ‘Toeristische troeven van Middelkerke’.Op 20 september verzamelden verschillende tuinliefhebbers in de Branding om te horen op welke plaats hun goedonderhouden tuin zou eindigen. Sommigen gaan al jaren voor de hoofdprijs, anderen proberen elk jaar stapje per stapje op te schuiven.

De winnaars

In de categorie Charmetuinen won Ides Devriendt het voor Johan Deconinck en de familie Schepers – Houtmeyers.

In de categorie tuinen groter dan 75m² ging de eerste plaats naar Ludwine Hessel voor de familie Coenen – Reniers en Resididentie Manager.

In de categorie tuinen kleiner dan 75m² was er een ex-aequo, daar eindigde de familie Boydens-Bulcke samen met Nadia Teirlynck op de eerste plaats. Patricia Jonckheere vervolledigt de top-3.

In de categorie gevel en terras werd het een Leffings onderonsje: daar won Rik Janssens voor Charles Lamoot en Jeffrey Vandendriessche.

Bij de landbouwbedrijven haalde Hubert Vandycke het voor Eric Strubbe en Hubert Neyrinck

Iedereen die dit jaar meer dan 65% haalt, is automatisch ingeschreven voor de editie van 2018.

 

Wie de winnende tuintjes wenst te zien, kan daarvoor terecht op www.middelkerke.be/bebloemingswedstrijd.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke