De Zelfmoordlijn 1813 wil nog meer oproepen beantwoorden!

De Zelfmoordlijn 1813 is er voor iedereen die nood heeft aan een gesprek van mens tot mens, dat gesprek kan gaan over je  eigen zelfmoordgedachten, maar evengoed kan je er terecht als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving die met dergelijke gedachten worstelt. Je kan de Zelfmoordlijn 1813  anoniem, gratis en 24/7 contacteren via telefoon, chat of e-mail.

Het voorbije jaar hebben ruim 130 vrijwilligers meer dan 14.000 oproepen aan de Zelfmoordlijn beantwoord. Ondanks dit aantal kunnen we jammer genoeg niet alle oproepen beantwoorden. Daarom blijven we op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan.

Vrijwilliger bij de Zelfmoordlijn 1813, ook iets voor jou? Laat het ons hier zo snel mogelijk weten of via cpz@preventiezelfdoding.be! We nodigen je dan uit voor een kennismakingsgesprek en wie weet start jij binnenkort de basisopleiding tot beantwoorder van de Zelfmoordlijn 1813 in Aalst, Antwerpen, Hasselt, Kortrijk en Mechelen. Omwille van de anonimiteit van de Zelfmoordlijn 1813 vragen we je om discreet om te gaan met je intentie om vrijwilliger te worden.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke