Gella Vandecaveye en Jelle Walleys rijden voorbereidingsrit Mon Ventoux in Middelkerke

Sporta vzw organiseert samen met wielertoeristenclub de Kateiestampers een fietstocht voor wielertoeristen. Deze rit maakt deel uit van het voorbereidingstraject voor de illustere Mon Ventoux.

Mon Ventoux is een uitdagende cyclotocht in de omgeving van de mythische Mont Ventoux op 17 juni 2017. Meer dan 2500 deelnemers kunnen naargelang hun niveau  één van de vier heroïsche beklimmingen aangaan: Ventourist, la Cannibalette, la Cannibale of de memorial Tom Simpson.

Pittig parcours

In Middelkerke pijlden de Katteiestampers een mooi traject uit laverend door de winderige polders in het Middelkerkse hinterland, de Westhoek en het Brugs Ommeland. Op het roadbook staan twee beklimmingen: de Koekelareberg en de Ruidenberg, maar smeer zeker ook je kuiten in voor de verraderlijke ‘rug van Westrozebeke’, de Parnassusberg of de heuvel van Passendale.  Om de deelnemers een hart onder de riem te steken, rijden sportcoryfee Gella Vandecaveye en eliterenner Jelle Walleys mee.

Goede doelen

Een deel van de opbrengst van deze tocht gaat naar twee goede doelen : To Walk Again en het Postrevalidatiecentrum Kindercardiologie Leuven.

Waar?

Aanmelden in sporthal De Branding

Wanneer?

Zondag 23 april 2017

Meer info?

Wie vooraf is ingeschreven betaalt € 8. Daginschrijvingen bedragen € 10.

Deelnameprijs voor Middelkerkse inwoners en 2de verblijvers is € 5 i.p.v. € 10 mits vooraf een kaart te kopen bij de toerismebalies van Middelkerke of Westende of in het MAC.

Je kan kiezen uit drie afstanden: 50, 80 of 120 km.

Starten kan tussen 8 en 10 u. Wie deelneemt aan de 120 km moet voor 9 u. starten.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke