Middelkerke trekt reeks topwielerwedstrijden aan

Middelkerke heeft van de Belgische wielerbond groen licht gekregen om de komende jaren een reeks wielerwedstrijden van het hoogste niveau te organiseren. Zo komen volgend jaar het BK Beachrace en het BK Trial naar de kustgemeente. In 2019 is er het BK tijdrijden voor elite, in 2020 is het BK op de Weg voor de junioren aan de beurt. Het BK Trial zal in 2021 in de gemeente worden ingericht. Het rijtje wordt afgesloten met het BK cyclocross en het BK voor elite op de weg, die in 2022 in Middelkerke zullen plaatsvinden.

“Het verheugt ons dat we Middelkerke op deze manier extra op de kaart kunnen zetten als wielergemeente.” aldus burgemeester Janna Rommel-Opstaele.

Schepen van sport Johnny Devey merkt op: “We hebben al heel wat ervaring met dergelijke organisaties, denk maar aan de organisatie van de Noordzeecross en de kwartfinale van de Davis Cup in 2015. We zijn al een tijdje bezig met onderhandelen bij de Belgische Wielerbond. Het is een leuke opsteker voor Middelkerke nadat we de proloog van de 3-daagse van West-Vlaanderen en de Eurometropole verloren” .

“Het is met heel veel trots en blijdschap dat we dit nieuws de wereld insturen. In overleg met de Belgische Wielerbond zal het parcours voor de verschillende wedstrijden worden opgemaakt. Nadat dit dossier in de gemeenteraad is goedgekeurd, kunnen we starten om deze organisaties verder uit te werken zodat de wielerliefhebbers in Middelkerke worden verwend.” aldus nog de burgemeester.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke