politie Middelkerke controleert op loslopende honden op het strand

De Middelkerkse politie controleerde de voorbije dagen of baasjes hun honden aan de leiband houden op het strand. Er zijn inmiddels 10 overtredingen vastgesteld. De eigenaars van de hond kregen een GAS-boete.

De controles worden uitgevoerd nadat er de voorbije weken bij het beleid meerdere klachten zijn binnengekomen over loslopende honden op het strand. “De klachten komen vooral van ouders die met hun kinderen op het strand wandelen.” aldus burgemeester Janna Rommel-Opstaele. “Wij vragen aan de inwoners van Middelkerke en de toeristen om de reglementen over honden op het strand nauwkeurig op te volgen: hou honden aan de leiband en ruim de hondenpoep op.” aldus nog de burgemeester.

In Middelkerke zijn er twee stukken strand voorzien waar honden het hele jaar door zonder leiband op het strand mogen lopen. In de andere zones geldt er een beperking, naargelang de periode van het jaar. Zo mag je tussen 15 juni en 15 september niet met je hond op het strand. Tussen 16 september en 14 juni mag het op voorwaarde dat je hond aan de leiband loopt. Alle info vind je op www.middelkerke.be/honden

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke