Strandsuppletiewerken opnieuw van start in Westende

Vanaf vandaag, 27 februari, start de Dienst der Kust met nieuwe suppletiewerken op het strand van Westende. De opspuitwerken beginnen ter hoogte van de Kwinte en schuiven dagelijks op tot aan het Grand Hotel Bellevue (Rotonde). Naast deze werken zal de Dienst der Kust ook werk maken van het verhogen van de strandhoofden.

Op het Westendse strand wordt in totaal een kleine 180.000 m³ strand gespoten. Deze extra verhoging beschermt de Zeedijk bij een 100-jarige storm. Zonder het extra zand kan een zware storm onmetelijk veel schade aan de Zeedijk en de omliggende bewoning aanrichten.

Tijdens de werken zal het desbetreffende strand afgesloten worden voor alle publiek.

Indien het weer het toelaat, zullen de werken ten vroegste tegen Pasen klaar zijn. Kostenplaatje van deze Zandsuppletie: 2,6 miljoen euro, betaald door het Vlaamse Gewest.

Tegelijkertijd zal de Dienst der Kust de strandhoofden (golfbrekers) in dezelfde zone verstevigen. Vanaf 13 maart worden de stenen aangevoerd, die dan vanaf 27 maart bij laagtij (27 maart = springtij)  geplaatst gaan worden. Normaal zal deze renovatieactie klaar zijn voor de paasvakantie.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke