Tentoonstelling over toekomstig beheer van de kustduinen

In de inkomhall van het oud-gemeentehuis van Middelkerke loopt de tentoonstelling ‘FLANDRE’, waar het Agentschap Natuur en Bos en het Département du Nord en de Conservatoire du Littoral hun plannen voor het beheer en herstel van de kustduinen, tussen Dunkerque en Westende uit de doeken doen.

De kust tussen de Franse havenstad Dunkerque en de Belgische badplaats Westende behoort met haar brede stranden, nog actieve stuifduinen, brede paraboolduinen met uitgestrekte vochtige duinpannen en de zilte slikken en schorren van de IJzermonding tot de rijkste en merkwaardigste natuurgebieden van noordwest Europa.

Doordat dit gebied steeds meer en meer bedreigd wordt door verruiging van de plantengroei door de luchtverontreiniging en klimaatwijziging, is een onderbouwd natuurbeheer een must.

Daarom werd FLANDRE opgericht (Flemish And North French Dunes Restaoration) die als doel heeft om de tientallen hectaren kustduinen, die nog in privéhanden is, op te kopen.

Daarnaast worden ook duinen gepast beheerd en hersteld.

Die werking en de bijhorende doelstellingen werden verpakt in een leuke tentoonstelling in het oud-gemeentehuis van Middelkerke.

Praktisch

Locatie:
oud-gemeentehuis, Spermaliestraat 1, Middelkerke

Openingsuren:
ma – do: 09.00 – 12.00 en van 13.00 – 16.00 u.

vrij: 09.00 – 12.00 u.

De tentoonstelling loopt tot 31 oktober

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke