Twee slagerijen top in toegankelijkheid

Burgemeester Janna Rommel - Opstaele reikte vandaag de toegankelijkheidsprijs uit aan twee slagers die bij de renovatie van hun zaak sterk rekening hebben gehouden met gehandicapten.

Leden van de gemeentelijke raad voor toegankelijkheid trokken - bijgestaan door de adviseurs van Inter Vlaanderen - op pad om de gekozen winkels te evalueren. Zowel slagerij Van Acker in Middelkerke als slagerij Ryckeboer in Westende beschikken over goed toegankelijke winkels met een hellend vlak, een schuifdeur met bewegingsdetectie, aangepaste vitrines en een verlaagde kassa met een mobiele betaalterminal.

Inter Vlaanderen maakte een officieel rapport op en concludeerde dat beide slagers de prijs verdienen omdat ‘ze een zeer duidelijk en mooi voorbeeld zijn van drempelloze winkels.’  Beide handelszaken kregen een cheque ter waarde van € 1.250 uit de handen van de burgemeester.

Op de foto:

Slagerij Van Acker: Tom van Gassen & Hilde Van Acker

Slagerij Ryckeboer: Stijn Ryckeboer  & Sandra  Neudt

samen met Burgemeester Janna Rommel Opstaele, schepen Francine Duron en Jan Sarrazijn, Marleen Van Impe en Rudy Venneman van de toegankelijkheidsraad Middelkerke.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke