Welke handelaar wint de Toegankelijkheidsprijs 2017?

De gemeentelijke adviesraad voor toegankelijkheid gaat op zoek naar een handelaar die zijn zaak optimaliseerde voor mensen met een handicap. Ken je een handelaar die extra leeshulp voorziet, zijn toegangsdeur met een rolwagenhelling uitrustte, een café die een gehandicaptenwc installeerde, ... ? Dan komen zij in aanmerking voor de toegankelijkheidsprijs 2017.

Wil je je kandidaat stellen voor de toegankelijkheidsprijs? Surf dan naar www.middelkerke.be/toegankelijkheidsprijs, vul de het inschrijfformulier in en wie weet staat de adviesraad op een dag voor jouw stoep met een cheque ter waarde van 1250 euro.

Vorige winnaars

In de editie van 2016 wonnen twee slagers die bij de renovatie van hun zaak sterk rekening hebben gehouden met gehandicapte klanten. Leden van de gemeentelijke raad voor toegankelijkheid trokken - bijgestaan door de adviseurs van Inter Vlaanderen - op pad om de gekozen winkels te evalueren. Zowel slagerij Van Acker in Middelkerke als slagerij Ryckeboer in Westende beschikken over goed toegankelijke winkels met een hellend vlak, een schuifdeur met bewegingsdetectie, aangepaste vitrines en een verlaagde kassa met een mobiele betaalterminal.  

Inter Vlaanderen maakte een officieel rapport op en concludeerde dat beide slagers de prijs verdienen omdat ‘ze een zeer duidelijk en mooi voorbeeld zijn van drempelloze winkels.’  Beide handelszaken kregen een cheque ter waarde van € 1.250.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke