Ambachtslui en vakmensen gezocht die ‘toeristische’ ambachten uitvoerden

Erfgoeddag 2019 staat in het teken van vakmanschap en ambachtelijkheid. Daarom is de dienst erfgoed van het gemeentebestuur van Middelkerke op zoek naar badkarbouwers, seizoensarbeiders, kantklossters, nettenherstellers, zandkastelenbouwers etc. van weleer. Wie zich geroepen voelt, er is een infomoment in Leffinge én je kan een subsidie krijgen voor je deelname.

Infomoment in Leffinge

Beoefen je zelf een ambacht of wil je rond dit thema een activiteit organiseren op Erfgoeddag? Kom naar het inspirerende infomoment op dinsdag 6 november 2018 in het Molenhuis in Leffinge.

Je verneemt er wat het thema ‘Hoe maakt u het?’ kan inhouden en hoe je concreet aan de slag kan met de thema’s ambachtelijkheid en vakmanschap. Bovendien ontmoet je mensen uit andere (erfgoed)organisaties en kan je ervaringen uitwisselen. Tot slot lichten we ook enkele praktische zaken toe. Hoe schrijf je een activiteit in? Hoe bestel je promotiemateriaal? En hoe kom je in vraag je voor je Erfgoeddagactiviteit subsidies aan bij Kusterfgoed?

Praktisch: 6 november om 19.00 u., Molenhuis, Groenhagestraat 21, Leffinge.

Inschrijven: erfgoed@middelkerke.be

Subsidies via Kusterfgoed

Wie een activiteit organiseert op Erfgoeddag kan bij erfgoedcel Kusterfgoed subsidies aanvragen tot 1250 euro (www.kusterfgoed.be/subsidies). Je kunt tot 30 november 2018 een subsidieaanvraag indienen. De erfgoedcel helpt je graag bij het opstellen van een subsidiedossier; maak een afspraak via info@kusterfgoed.be of 059 270 770.

In de uitleendienst van Kusterfgoed vind je bovendien logistiek materiaal dat je op Erfgoeddag gratis kan uitlenen. Neem een kijkje op www.kusterfgoed.be/uitleendienst voor het volledige aanbod.

Ook voor andere erfgoedprojecten kan je beroep doen op de projectsubsidies of de logistieke uitleendienst van erfgoedcel Kusterfgoed. Heb je een idee? Neem contact op met de erfgoedcel via info@kusterfgoed.be of 059 270 770.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke