Erfgoed op dinsdag

Met vier gratis en toegankelijke zomerse erfgoedwandelingen met gids toont de dienst erfgoed telkens een opmerkelijk onderwerp uit de rijke Middelkerkse geschiedenis.

Start: telkens om 19 u. op de aangegeven locatie.

Dinsdag 10 juli - Villa Zeerust

Rondleiding op de expo ‘Villa Zeerust’ in de villa les Zéphyrs en aansluitend gegidste wandeling in Westende-bad rond het thema ‘namen van vakantiewoningen aan zee’.

Vertrekpunt: villa Les Zéphyrs, Henri Jasparlaan 173

Dinsdag 17 juli – Beestig plezant

Uitleg en conversatie rond het thema dieren op het strand tijdens de vorige eeuw, nav de expo in museum Kusthistories en de filmpjes van het huis van Alijn in de strandbioscoop.

Locatie: museum Kusthistories

Dinsdag 24 juli – Leo Yperman, een droom aan flarden

Aan de hand van zijn dagboeken en brieven schetst de tentoonstelling het aangrijpende verhaal van Slijpenaar Leo Yperman, seminarist en brancardier tijdens de Eerste Wereldoorlog. Uitleg en rondleiding bij de expo door Jan Yperman.

Locatie: kerk Slijpe

Dinsdag 31 juli – Leffinge Gewandeld, 40 jaar later

1978, jaar van het dorp. Schoolmeester Eduard Vyvey brengt een klein maar fijn boekje uit, ‘Leffinge Gewandeld’. Het is een eigenzinnige selectie – Eduard ten voeten uit - van 3 wandelroutes rond Leffinge. Veertig(!) jaar later nodigen we Eduard opnieuw uit om, samen met u, Leffinge te wandelen, met de retorische vraag in het achterhoofd: zou er veel veranderd zijn in al die jaren … Gids: Eduard Vyvey.

Opgelet: deze wandeling vindt plaats op 31 juli, niet op 31 augustus zoals de Visit vermeldt.

Locatie: Start aan de kerk.

Meer info?

Dienst erfgoed, 059 31 97 96

erfgoed@middelkerke.be

059 31 97 96

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke