Gaslek in Slijpe: opvangscentrum in de Gemeenteschool

21.07u. Update: het gaslek is gedicht. De veiligheidsdiensten en Infrax zorgen op dit moment voor een goede afkoppeling van de leiding. Inwoners in de getroffen buurt mogen terugkeren naar huis. Wie geëvacueerd werd en thuis met gas werkt, dient best een kleine veiligheidsmaatregel te doen. 

- indien je een gasfornuis hebt: laat het fornuis een vijftal minuten branden. Zo kan je eventuele lucht uit de leidingen weg krijgen.
- geen gasfornuis: kijk of de waakvlam van je boiler netjes blijft branden. Controleer zeker een vijftal minuten.

Mocht je gastoevoer problemen ondervinden, telefoneer naar het gratis nummer: 0800 60 888 (Infrax).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20.50u. Update: Het gaslek in de Spermaliestraat, thv. de Henri Jansseunestraat is nog niet gedicht. De druk op het gasnetwerk zal nu naar beneden gehaald worden om het lek te dichten.

Door de verlaging van de druk zal de centrale verwarming in de buurt momenteel niet aantasten.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19.00u. - Er is een gaslek vastgesteld in de Spermaliestraat in Slijpe, thv. de Henri Jansseunestraat. Inwoners in een straal van 100 meter rond het getroffen gebied, wordt gevraagd niet thuis te blijven, maar naar het opvangcentrum in de gemeenteschool van Slijpe te komen.

Infrax en de brandweer zijn ter plaatse om het lek te dichten. Verwacht wordt dat de betrokken inwoners vanavond nog naar huis kunnen.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke