Gemeentebestuur Middelkerke doet op 5 juli een test met BE-Alert

Op 5  juli verstuurt het Gemeentebestuur een test via het alarmeringsplatform BE-Alert.  Hiermee wil het gemeentebestuur het platform testen op zijn grondgebied, maar ook inwoners en verblijvers oproepen om zich in te schrijven op het platform. Op dit moment zijn er een duizendtal bewoners in Middelkerke geregistreerd. De test wordt verstuurd naar alle deelgemeentes van Middelkerke.

Het belang van BE-Alert

BE-Alert is een platform van de federale overheid waar omwonenden van een ramp razendsnel geïnformeerd kunnen worden over eventuele veiligheidsrichtlijnen tijdens een ramp. Zowel voor inwoners, verblijvers, maar ook toeristen. Je kan op de hoogte blijven als er bijvoorbeeld gevraagd wordt om ramen en deuren te sluiten of wanneer er een bevel tot evacuatie wordt uitgevaardigd .

Gratis registreren

Alle geregistreerde gebruikers van BE-Alert krijgen de SMS. Wie nog niet geregistreerd is, kan dit gratis doen via www.be-alert.be . Je kan zowel je thuis-, werk- als vakantieadres ingeven, maar ook adressen van geliefden of familieleden in andere gemeentes.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke