Help jij mee aan de beeldbank?

De rijke historie van 4 kustgemeenten weergegeven in meer dan 73 000 beelden: dat is het unieke format van de Beeldbank Kusterfgoed. Oude schoolfoto’s, vakantiekiekjes of statige menu’s van luxueuze banketten komen allemaal aan bod. Wie zelf nog verborgen beeldschatten heeft, kan ze er eenvoudig aan toevoegen. Wie er mee betrokken wil zijn, kan trouwens een gerichte opleiding volgen om te werken met de beeldbank.

Verenigingen, vrijwilligers en ‘collectionneurs’: verzamelen geblazen!

Na een eerste intensieve promotour deze zomer moet de Beeldbank Kusterfgoed verder aangevuld worden. Daarvoor zijn de initiatiefnemers op zoek naar beelden én helpende handen. Beschik jij of je vereniging over een mooie collectie oude foto’s, prentbriefkaarten, affiches of andere erfgoedobjecten. Laad ze op in de beeldbank en help het verleden mee in beeld brengen.

Zet mee je schouders onder de beeldbank

Of wil je weten hoe je werkt met de beeldbank. Of wil je graag als  vrijwilliger aan de slag voor de beeldbank? Kom dan naar één van de interessante infosessies die de erfgoedcel kusterfgoed organiseert De Beeldbank is een initiatief van de Erfgoedcel Kusterfgoed, daarin zijn naast Middelkerke ook Oostende, De Haan en Blankenberge vertegenwoordigd. In Middelkerke kan je op 2 oktober terecht voor zo’n opleiding. Je krijgt er alle informatie over de werking van de beeldbank en praktische uitleg over hoe je mee je schouders kan zetten onder de toekomst van Beeldbank Kusterfgoed.

Waar en wanneer?

Deze vorming vindt plaats op dinsdag 2 oktober, in centrum De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke van 14 tot 16 u.

Ook in de andere partnergemeenten vinden gelijkaardige infosessies plaats:

  • In Blankenberge op 4 oktober (infopunt Toerisme)
  • In De Haan op 12 oktober (OC d’Annexe)
  • In Oostende op 15 oktober. (Familiekunde Vlaanderen)

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke