Hoge schoolkosten? Gebruik de onderwijscheques Middelkerke

De eerste schooldag van een nieuw schooljaar is van start gegaan. Traditioneel een dure periode voor ouders: verschillende schoolspullen, schooltas, kleurpotloden of passer …  de lijst lijkt soms eindeloos. Daarnaast heb je ook de lijst van de school waar de kinderen zijn ingeschreven. Welke boeken zijn er nodig voor het nieuwe schooljaar, welke activiteiten staan er op de kalender en wat hebben we hier allemaal voor nodig? Een hele boterham dus, om als ouder niet alleen te zorgen dat je kind op 1 september met een gevulde boekentas aan de schoolpoort staat, maar dat alles ook nog eens netjes wordt betaald van de inkomende rekeningen. Voor veel ouders vormt dit een grote financiële last.

Daarom gaat het gemeentebestuur van Middelkerke opnieuw over tot het uitschrijven van onderwijscheques. Deze cheques kunnen worden ingezet om de schoolfactuur te milderen. Wie aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan tussen de 5 à 15 onderwijscheques per schooljaar aanvragen.

Diverse onderwijskosten

Een onderwijscheque heeft een tegenwaarde van € 8 en kan je gebruiken voor diverse onderwijskosten (boeken, schoolreizen, activiteiten of verplichte uitgaven).

Het aantal cheques is ook afhankelijk van de soort studies die worden gevolgd. Hoe duurder de studies, hoe meer cheques. Het aantal wordt bepaald naargelang het type onderwijs: per kleuter zijn dat er maximaal vijf per schooljaar, voor lagere schoolkinderen 10 per schooljaar en voor studenten in het secundair onderwijs 15.

Voorwaarden:

Om recht te hebben op onderwijscheques, dienen er ook enkele voorwaarden te worden ingevuld; Cheques worden uitgereikt aan personen die bruto minder verdienen dan €18.335, 43 (daar komt €3.394,38 per persoon ten laste bij) of onder personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering, onder budgetbegeleiding of collectieve schuldenregeling vallen.

De Middelkerkse onderwijscheques vraag je aan bij het Middelkerks Administratief Centrum (MAC). Ze zijn geldig voor één volledig schooljaar.  Indien je twijfelt of je als ouder in aanmerking komt, kan je meer info bekomen bij de dienst onderwijs van de gemeente Middelkerke.

Meer info: www.middelkerke.be/onderwijscheques

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke