Kind zoekt pleeggezin

In West-Vlaanderen zorgen zo’n 990 gezinnen voor een of meerdere pleeggasten. Kinderen of volwassenen krijgen dankzij Pleegzorg een noodzakelijk thuis, de nodige zorg en een sociaal netwerk. Pleegzorg Vlaanderen is constant op zoek naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen.

Pleegzorg in Middelkerke

Middelkerke ondersteunt de zoektocht van Pleegzorg West-Vlaanderen met de organisatie van twee infoavonden, want ook in onze gemeente zijn er 11 pleeggezinnen actief. Die nemen de zorg van 14 kinderen en jongeren op zich. Pleegzorg is dus geen ver-van-je-bedshow.

Informeren

Pleegzorg is niet iets waarbij je over één nacht ijs kan gaan, daarom zijn de infoavonden belangrijk. Je krijgt er een totaalbeeld van wat pleegzorg exact inhoudt. Je hoort er alles over de voorwaarden, de mogelijkheden en de aandachtspunten rond pleegzorg.

Unieke ervaring

Naast de feitelijke informatie  kun je er ook getuigenissen en persoonlijke verhalen oppikken. Een pleegzorgervaring is immers heel erg verrijkend en uniek.

Twee infosessies

Beide infosessies zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je houdt bij interesse dus best de twee data vrij in je agenda. Inschrijven doe je via info@pleegzorgwvl.be

Meer info?

De infosessies vinden plaats op maandag 12 en maandag 19 maart 2018 om 19.30u. in De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke.

Vraag een infopakket: info@pleegzorgwvl.be of www.pleegzorgvlaanderen.be/west-vlaanderen

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke