Update 23.48 u.: Rampenplan Middelkerke mbt lekkende vrachtwagen met zoutzuur afgeblazen

Eerder op de avond is een lek ontstaan in een tankwagen geladen met zoutzuur op de afrit Slijpe op de E40. Het gemeentelijk rampenplan die opgestart werd en de perimeter die ingesteld werd rond de vrachtwagen, is nu afgeblazen. Het resterende zoutzuur werd overgepompt en de geëvacueerde inwoners kunnen terug naar huis.

De vraag aan de inwoners van Sint-Pieters-Kapelle om ramen en deuren gesloten te houden, werd ingetrokken.

De verkeersomleidingen blijven wel nog even van kracht, enerzijds omdat de getroffen vrachtwagen nog aanwezig is, anderzijds omdat de staat van het wegdek nog gecontroleerd moet worden.

De veiligheidsdiensten blijven de situatie evalueren.

Update 21.23 u.: Lekkende vrachtwagen met zoutzuur op de Diksmuidestraat thv de oprit E40 van Middelkerke onder controle

Op de Diksmuidestraat thv de oprit naar de E40 is een lek ontstaan in een tankwagen geladen met zoutzuur. Op dit moment is het lek onder controle.

Om alles te coördineren werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd

De brandweer, civiele bescherming en de gemeentelijke diensten stellen op dit moment alles in het werk om verspreiding van het zoutzuur tegen te gaan.  Ondertussen worden ook metingen uitgevoerd om de gevolgen van het lek op te meten. Tot de resultaten van deze meting gekend zijn wordt aan de inwoners van Sint-Pieters-Kapelle gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Dit om geen enkel risico te lopen. De veiligheidsdiensten blijven de situatie evalueren.

Er zijn omleidingen voorzien voor wie de omgeving moet passeren.

De veiligheidsdiensten stelden een perimeter rond de vrachtwagen in en 3 woningen werden preventief geëvacueerd. Het aantal geëvacueerden kon worden beperkt omdat de tankwagen in een zeer dunbevolkt gebied staat.

Verder berichtgeving volgt

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke