Opening en opendeur Warandetoren

De nieuwe Warandetoren in de Louis Logierlaan wordt voor de eerste keer opengesteld voor het publiek op zondag 30 september. Van 14 tot 17 u. kan je de toren beklimmen, rondgeleid worden in de technische ruimte, wandelingen maken met gids in de Warandeduinen en in de wijk Krokodiel. Of je kan gewoon eens langslopen en genieten van een glaasje.

Met zijn lange gebogen sprieten, verwijzend naar het typische helmgras, is de Warandetoren een nieuwe opvallende en ranke verschijning in de gemeente. Vanop de basis (7 meter) krijg je een mooi uitzicht op de Warandeduinen, een heel waardevol natuurgebied met bijzondere planten en dieren. Wie tot helemaal boven klimt (20 meter) kan, als een matroos in zijn kraaiennest, naar de horizon turen: Middelkerke en Westende, de uitgestrekte polders en uiteraard de zee!

De stalen constructie werd gebouwd bovenop de restanten van de oude watertoren. Die verdween maar zijn oorspronkelijke functie niet. Nog altijd wordt van hieruit een groot deel van Middelkerke van drinkwater voorzien.

De bouw van de Warandetoren is een initiatief van de gemeente Middelkerke met steun van de Provincie West-Vlaanderen, Westtoer en Farys.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke