Opgelet: druk verkeer in Middelkerke tijdens Sirenejogging en Country en Westernweekend

Op zondag 19 augustus vindt in Middelkerke zowel het Country en Westernweekend als de Sirenejogging plaats. Hierdoor zullen verschillende verkeersmaatregelen van kracht worden, die ernstige hinder kunnen veroorzaken in de buurt van de Oostendelaan/Westendelaan.

Drukste moment na de middag

Ondanks deze maatregelen zal enerzijds het centrum van Middelkerke zeer moeilijk bereikbaar zijn tussen 13:30 en 16:45  en anderzijds zal er zich stapvoets verkeer en/of grote filevorming voordoen op de Westendelaan-Oostendelaan (N318).

Inwoners Casselaan, , Grimberghelaan, De Grotelaan, Duinenweg, Zeedijk, Mouchottestraat, Onderwijsstraat, Smidsestraat, Camerlinckstraat en Duinenweg

Inwoners die wonen in bovengenoemde straten, die zich 's namiddag met de auto moeten verplaatsen, houden er best rekening mee dat hun auto ingesloten kan zitten. Het wordt aangeraden om de auto buiten het parcours te parkeren.

Omleidingen

Al het doorgaand verkeer richting Nieuwpoort en Oostende wordt  afgeleid.

  • Van Oostende naar Nieuwpoort: via Middenlaan (Oostende), Oostendelaan, Westendelaan, IJzerlaan of Louis Logierlaan naar de N34
  • Naar Oostende van Nieuwpoort via de N34, IJzerlaan / Logierlaan, Westendelaan, Oostendelaan

Plan

Onderstaand plan toont de verkeerscirculatie van beide evenementen

  • Blauw: country en westernweekend
  • Groen: Sirenejogging

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke