Deze woning wint de architectuurprijs 2018

Bouwkwaliteit en vernieuwende architectuur

Het gemeentebestuur reikt de architectuurwedstrijd Middelkerke driejaarlijks uit omdat ze toekomstige bouwers ertoe wil aanzetten om, naast een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de woon- en leefomgeving in Middelkerke, te investeren in kwaliteitsvolle en vernieuwende architectuur.

Dit jaar koos de jury voor deze woning van architect Stefaan Brauwers van de architectenvennootschap BSE bvba.

Samenspel van volumes, gevelvlakken en afwerking

De onafhankelijke jury werd samengesteld uit de stedenbouwkundige ambtenaren van Koksijde, Nieuwpoort en Gistel en koos voor deze woning omdat de architect erin slaagde om op een perceel met een atypische vorm een mooie woning te realiseren door een geslaagd samenspel van eenvoudige volumes, grote stijlvolle gevelvlakken met een verfijnde afwerking. De gekozen gevelsteen zorgt er voor dat de grote gevelvlakken niet monotoon zijn. De woning trekt de aandacht met de uitbouw die met respect voor de omgeving werd aangebracht.

Mooie prijs

De woning is terug te vinden in de Normandlaan in Middelkerke. De eigenaars mochten van burgemeester Janna Rommel-Opstaele en eerste schepen Liliane Pylyser-Dewulf een kunstwerk van Inge Demoen en een geldprijs in ontvangst nemen.

Welke criteria hanteerde de jury?

De jury kiest voor een projectdie naast innovatief ook past in de nabije omgeving. Er is ruime aandacht voor de gebruikte materialen, de relatie met het openbaar domein en de duurzaamheid van het gebouw. Uiteraard moet het project een architecturale meerwaarde hebben voor Middelkerke.

 

 

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke