Tramwegel Leffinge wordt opgeknapt en uitgebreid naar een volwaardig fietspad

Voor vele Leffingenaars is de tramwegel een prachtige fiets- en wandelweg: als onderdeel van een wandeling, een route om te beginnen joggen of als fietspad naar het werk. Maar, de tramwegel is dringend aan een opknapbeurt toe. Het wegoppervlak van de tramwegel wordt omhooggeduwd door boomwortels en ’s nachts heeft de onverlichte tramwegel een onveilige indruk.

Daarom start het gemeentebestuur vanaf maandag 12 maart met de opwaardering van deze iconisch wegel. Verwacht wordt dat de opknapbeurt voor het zomerverlof klaar is.

Verbreding en verlichting in de tramwegel

De tramwegel wordt op 3 grote punten aangepakt:

  • De tramwegel wordt breder gemaakt, tot een breedte van 2,5 meter.
  • Er wordt verlichting voorzien zodat de wegel ook ’s nachts veiliger wordt
  • Er wordt een nieuw wegdek voorzien

Eerder werd al beslist dat de bomen en struiken aan de kant van de Leffingestraat blijven staan. De beplanting aan de andere zijde wordt weggenomen.

Fasering

Vanaf maandag 12 maart om 08.30 u. zal de aannemer starten met het snoeien en wegnemen van oude bomen en struiken. Hierdoor zal de tramwegel afgesloten worden voor alle fietsers en wandelaars. Wie naar Oostende wenst te fietsen, zowel op weekdagen als weekends, zal dit via de Dorpsstraat en de Leffingestraat moeten doen.

Deze werken zullen maximaal drie weken in beslag nemen.

Na het snoeien en wegnemen van de bomen, zal op een later tijdstip in het voorjaar, de openbare verlichting geplaatst worden. Voor de zomer wordt dan ook het wegdek verbreed en vernieuwd. Ook tijdens deze fases zal de tramwegel afgesloten worden.

De concrete data voor de volgende fases zijn nog niet gekend, maar zullen meegedeeld worden via de website en sociale media van het gemeentebestuur.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke