Biologische en duurzame boerderij uit Leffinge wint milieuprijs ‘de Groene Boei’

Woensdag 27 maart werd de milieuprijs ‘De Groene Boei’ overhandigd aan Klaas en Teja Devreese - De Prins van de Caiphashoeve in Leffinge. Ze werden gehuldigd voor hun biologische boerderij met melkvee.

Alternatieve en lokale werkwijzes

Op de hoeve worden gewassen eigenhandig geteeld en als voeder gebruikt aan dieren, de geproduceerde mest wordt verwerkt op het terrein en voor de eigen gewassen, zoals oergranen, uitgestrooid. Die oergranen worden door bakkerij Decock uit Oostende gebruikt voor het bakken van biologisch desembrood.

Wie op zoek is naar een authentieke ervaring en een culinair genot, kan te midden van de velden ontbijten.

Beloning voor inspanningen op vlak van duurzaamheid en milieu

De milieuraad geeft de prijs toegekend omdat het bedrijf garant staat voor duurzaamheid en alternatieve werkwijzen gebruikt.

Henk Dierendonck, schepen van landbouw: ”Ik ben verheugd dat een landbouwbedrijf deze prestigieuze prijs in de wacht sleept. Het is een bewijs dat landbouw en milieu wel degelijk hand in hand gaan. Het toont aan dat de landbouw wel degelijk bezorgd is om ons milieu en inspanningen levert. Het kan natuurlijk altijd beter en ik hoop dat deze prijs nog meer landbouwers inspireert om in te zetten op duurzaamheid.”

Wie wenst te ontbijten in de velden, kan contact opnemen met Klaas en Teja via 0496 42 84 86 of info@tejadeprins.be

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke