Gemeentebestuur herdenkt Pol Vermander

Oud-burgemeester van Slijpe en schepen van Middelkerke Leopold ‘Pol’ Vermander is overleden. De begrafenis vindt plaats op zaterdag 29 juni om 10.30 u. in de Sint-Niklaaskerk in Slijpe.

Laatste burgemeester van Slijpe

Leopold, beter gekend als ’Pol’, Vermander zette zijn eerste stappen in de gemeentepolitiek in 1964 en werd meteen burgemeester van Slijpe. Dat zou hij blijven tot aan de fusies van 1971, waar Slijpe opging in de nieuwe gemeente ‘Spermalie’. Ook van deze nieuwe fusiegemeente werd hij burgemeester. Hij zou burgemeester blijven tot aan de fusies van 1977, toen Spermalie opging in de nieuwe gemeente Middelkerke.

Na een oppositiekuur in de ’80, kwam Pol terug in de gemeentelijke politiek in 1989. Hij werd eerste schepen en waarnemend burgemeester.

Middenkustpolder

Pol Vermander was ook dijkgraaf bij de Middenkustpolder.  Deze functie, ter beheer van het polderlandschap, bekleedde hij van 1977 tot 2008. Hij was ook graag gezien bij de Middelkerkse landbouwers. Als Slijpenaar en landbouwer stond hij dicht bij ‘zijn landbouwgemeenschap’ en behartigde ijverig hun belangen zowel voor Slijpe als voor Middelkerke.

Het gemeentebestuur van Middelkerke herdenkt zijn bijdragen aan de Middelkerkse gemeentepolitiek en betuigt zijn medeleven met vrienden en familie.

 

Van links naar rechts: Paul Vermander, Georges Keters, Julien Desseyn en Chantal Degels (1990)

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke