Herfstsprokkeltocht bij lokale handelaars

Eindelijk! Na net geen twee drukke schoolmaanden start ook voor de Middelkerkse scholen vandaag de herfstvakantie. De 400 deelnemende leerlingen aan de eerste ‘Herfstsprokkeltocht’ beginnen hun vakantie met een zakje lekkers en leuks dankzij de Middelkerkse handelaars.

Fruit, snoep en goodies

Het concept is simpel: verspreid over alle Middelkerkse deelgemeenten stappen leerlingen onder begeleiding langs lokale handelaars. De kinderen vullen hun rugzakje met lekker fruit, snoep of leuke goodies toegestopt door de deelnemende winkels. De eerste editie van de ‘herfstsprokkeltocht’ is een succes. Alle basisscholen doen mee en 65 handelaars staan buiten met een standje. In Slijpe krijgen de kinderen lekkere soep of fruit op de speelplaats.

Enthousiaste handelaars

“Ik ben super blij met de grote respons van onze handelaars”, zegt een trotse schepen voor lokale economie en onderwijs Natacha Lejaeghere. “Onze lokale handel is erg divers, biedt kwaliteit en zit dicht bij de mensen. Het is belangrijk om jonge gezinnen en kinderen persoonlijk in contact te brengen met het aanbod van de lokale winkeliers. Ik kreeg meteen de volledige medewerking van alle schooldirecties in onze gemeente. Als bedanking krijgen alle kinderen een gepersonaliseerde tas om hun goodies in te stoppen. Zo sturen we de kinderen voldaan met vakantie”, glundert Natacha Lejaeghere.

Vitamientjes tegen de koude

Marie-Christine Catrysse is al jaren de ‘apothekeresse’ van Westende-Dorp. “Ik juich dit initiatief zeker toe. De koude maanden komen eraan, dus ik geef de kinderen graag een vitamientje voor een grotere weerstand tegen stoute virussen of bacteriën. Het zakje van Chloé zit dan weer boordenvol snoep. “Hopelijk heb ik geen tandpijn in de vakantie”, lacht de guitige 10-jarige uit het Sint-Lutgardisinstituut van Westende.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke