Middelkerke doet mee met de Warmste Week!

Wat staat er op de planning?

Bib Middelkerke : pannenkoeken, warme chocolademelk en boeken

De bib haalde vorig jaar meer dan 500 euro op voor het goede doel. Dit jaar steunen we VZW de Katrol. Dat betekent: elke dag van 16 tot en met 21 december een lekkere pannenkoek met chocomelk in de bib. Grote honger? Je kan de pannenkoeken ook op voorhand bestellen tot en met 8 december. Alleen zo ben je zeker dat je thuis van een pak pannenkoeken kan genieten. 

Terwijl je hiervan geniet, kun je tijdens deze week ook terecht in de bib voor een tweedehands boeken verkoop.

Waar?

Bibliotheek Middelkerke – Populierenlaan 16 – 8430 Middelkerke

Wanneer?

Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 december tijdens de openingsuren van de bib.

Op donderdag 19 december kan je onze pannenkoeken en chocomelk ook kopen op de markt. 

Kostprijs?

Boeken: € 2 per boek of € 5 voor 3 stuks

Pannenkoeken: € 5 per pak of € 2 voor 2 warme pannenkoeken ter plaatse

Chocolademelk: € 2 of € 2,5 met slagroom

Middelkerke Anders: benefiet met Raymond Van Het Groenewoud

Dit jaar focust Middelkerke Anders op het leven met gezichtsbeperking en blindheid. Het jaarlijkse evenement brengt Raymond Van Het Groenewoud naar Middelkerke.
Ieder jaar zet Middelkerke Anders een bepaalde beperking in de kijker. Dit jaar is dat dus slechtziendheid of blindheid. Dankzij heel wat hulptechnieken leiden slechtziende of blinde mensen een ‘relatief’ comfortabel leven. Toch is blijvende sensibilisering nodig, zodat iedereen weet hoe je mensen met een gezichtsbeperking kan helpen.

Slechtziend of blind zijn is geen reden om artistiek beperkt te zijn. Denk maar aan Andrea Bocelli of Stevie Wonder. Ook de leden van LaSperanze kampen allen met een beperking. Maar dat houdt hen niet tegen om een hartverwarmend koorconcert met een breed oeuvre bekende liedjes te brengen. Nadien verblijdt muzieklegende Raymond Van Het Groenwoud het publiek met een exclusief optreden ter gelegenheid van Middelkerke Anders.

Naast een artistiek en informatief luik kun je ook lekker smullen van een ter plaatse klaargemaakte paëlla.
Waar? In centrum De Branding, op zaterdag 30 november 2019
Kaartjes reserveer je via tickets.middelkerke.be

Boekenverkoop in Leffinge

De bibliotheek van Leffinge sluit op 21 december voor de laatste keer de deuren. Tijdens de maand december kan je daar geen boeken meer uitlenen. Je kan wel nog je reeds uitgeleende boeken inleveren én tweedehandsboeken kopen voor het goede doel.

Tijdens de openingsuren van de bib kan je boeken kopen voor de warmste week: Op maandag van 14u tot 16u, op woensdag van 16u tot 18u en zaterdagen van 10u tot 12u van 2 tot en met 21 december. 

Locatie: Bib Leffinge - Ieperleedstraat 22

Kostprijs: € 2 per boek of € 5 voor 3 boeken

Samen op de markt

Bibliotheek en dienst participatie staan samen op de markt voor de verkoop van een lekkere pannenkoek, een opwarmende mok chocolademelk en kaarsenhouders. Je vindt ons in de kerkstraat op donderdag 19 december!

Padel for life

Padel for life biedt een volledig weekend sporten en plezier ten voordele van Okidoo vzw en After Breast Cancer vzw. Zo kan je in het weekend van 6,7 en 8 december padellen, mountainbiken en een stomende salsacursus volgen op verschillende locaties in Westende.

Golf for life

Geen zin in hartslagpieken of intens gezweet? Westgolf Lombardsijde leert je swingen en putten in voor het goede doel.

Waar: Westgolf Westende

Wanneer: zondag 8 december, tussen 9 en 16 u.

 

Een kaarsje voor het goede doel

Op verschillende plaatsen in Middelkerke, zoals de bib, op de markt en in het welzijnshuis, worden kaarsjes en kaarsenhouders verkocht.

Voor 5 euro krijg je 2 theelichtjes in een glazen kaarshouder. Er zijn 3 motieven: verzamel ze allemaal!

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke