Jaarlijkse busreis Noord-Zuid comité Middelkerke neemt je mee naar Antwerpen

Naar jaarlijkse gewoonte brengt het Noord-Zuid Comité een busbezoek aan een Belgische stad. Dit jaar werd gekozen voor Anwerpen, met een bezoek aan het Red Star Line Museum, de PAKT-site  en een interactieve stadsverkenning. De busreis vindt plaats op 1 juni en je kan nog inschrijven tot 21 mei.

Antwerpen anders

Tijdens een bezoek aan het Red Star Line museum hoor je de verhalen van twee miljoen passagiers die vorige eeuw de oversteek naar Amerika waagden. Deze dagtrip naar Antwerpen start dus met een unieke kijk op de geschiedenis van menselijke migratie.

Met een doortocht en lunch op de PAKT-site ligt de klemtoon op duurzaamheid en diversiteit. Ondernemers en stadslandbouwers zorgen er voor creatieve producten en experimenten.

Dankzij de alternatieve stadswandeling ‘Aankomst 2060’ leer je dan weer waarom Antwerpen-Noord al decennia lang een landingsplaats voor migranten is.

Raak je liever geïnspireerd door eerlijke handel dan kan je aansluiten op de interactieve stadverkenning ‘eerlijke handel’. Je start bij het Centraal Station, doorkruist de Diamantbuurt om vervolgens via het shoppingparadijs de Meir te eindigen in de wereldwinkel.

Meer info?

De busreis vindt plaats op zaterdag 1 juni 2019

Deelnemen kost € 40 (busreis, rondleidingen, een heerlijke brunch en aperitief)

Inschrijven kan tot 21 mei via ontwikkelingssamenwerking@middelkerke.be.

Opstapplaatsen:

Kerk Westende om 7.45 u.

Kerk Middelkerke om 8 u.

Kerk Leffinge om 8.15 u

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke