Lezing over dikkedarmkanker

Dikkedarmkanker is een groot probleem. Jaarlijks krijgen ongeveer 5000 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben, ongeveer 1750 mensen sterven eraan. Om de bewustmaking rond deze ziekte te verhogen, organiseert het gemeentebestuur een lezing rond dikkedarmkanker met dr. Freddy Vandenbussche, gastro-enteroloog van het AZ West Veurne. Deze vindt plaats op 22 maart om 14.00 u. in dienstencentrum de Stille Meers in Middelkerke. Toegang bedraagt 1,50 euro.

Om het sterftecijfer terug te dringen, startte de Vlaamse Overheid met een bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Het tijdig opsporen van dikkedarmkanker zou tot 400 sterfgevallen per jaar kunnen voorkomen.

Bij dit bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker ontvangen alle mannen en vrouwen uit de doelgroep 51 – 74 jaar om de twee jaar een uitnodiging met een stoelgangstest in de bus. (Alle info over de bevolkingsonderzoeken: www.bevolkingsonderzoek.be).

In Middelkerke neemt momenteel 45,8% van de doelgroep deel aan dit bevolkingsonderzoek. Een goed begin, maar er is toch nog wat werk aan de winkel.

Inschrijven kan via het onthaal van het Welzijnshuis op 059 31 92 10.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke