Nieuwe naam gezocht voor de ‘open library’ van Middelkerke

Van de klassieke bibliotheek naar een ‘open library, met extra openingsuren en meer te beleven: de bibliotheek verandert en heeft dus een nieuwe, eigentijdsere naam nodig. Een naam die jij kan voorstellen.

Heb je een leuke naam voor onze nieuwe bibliotheek? Laat het weten via bibliotheek@middelkerke.be. De winnende inzending wordt beloond met een mooie prijs!

Open Library: openingsuren wanneer het jou past

Met de nieuwe openingsuren treden we buiten de klassieke ‘nine to five’ openingsuren. Zo zijn we dan ook open voor mensen in ploegenstelsels, studenten of de late passant. Alle bibliotheekbezoekers zullen, na een intakegesprek met de bibliothecaris, een eigen badge krijgen waarmee ze tot 22 uur ’s avonds binnen zullen kunnen komen. Camerabewaking en badges zullen de veiligheid garanderen.

Tijdens de ‘normale’ diensturen zullen de medewerkers uiteraard nog op post zijn.

Makers space

Daarnaast zal de bibliotheek voor de Middelkerse scholen het makerssysteem of ‘makers space’ invoeren. Hierbij kan je, naast basislessen smartphone, surfen op het internet , … ook kennis maken met een 3D-printer, programmeerworkshops volgen, basis robotica krijgen, drones bouwen of zelf met web 3.0-toepassingen aan de slag gaan.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke