Stormupdate - 13 maart

Code geel

Het KMI heeft code geel afgekondigd wat duidt op gevaarlijk weer door de wind. Hierbij volgen enkele raadgevingen die je best opvolgt.

Kijk uit voor losstaande items

Met deze windsnelheden wordt aangeraden om zo veel mogelijk losse items in de tuin, rond je huis of op een balkon vast te maken. Let vooral op met windgevoelige objecten zoals planten, trampolines, speelhuisjes ed.

Daag de wind niet uit

Veel mensen vinden het leuk om eens goed uit te waaien. Doe dit niet tijdens deze windsnelheden. De hulp- en nooddiensten zijn volop bezig met interventies rond schade door de wind. Geef hen niet nog meer werk door jezelf in de problemen te brengen.

Stel verplaatsingen te voet of met de fiets uit, totdat de wind gaat liggen.

Bel 1722 voor niet-dringende hulp

Heb je schade of zie je op het openbaar domein omgewaaid straatmeubilair, meld het via 1722. Dringende of medische hulp mag je via de gekende noodnummers doorgeven.

Problemen langs de weg of op het openbaar domein

Tramwegel Leffinge nog steeds afgesloten

De tramwegel in Leffinge, het fiets- en wandelpad tussen de Ieperleedstraat en de Leffingestraat, blijft nog altijd afgesloten. Onze diensten zijn volop bezig de gevelde bomen en de noodzakelijke reparaties aan de verlichtingspalen, aan te pakken.

Zeedijk afgesloten richting Oostende

De Zeedijk, N34, richting Oostende is afgesloten voor zowel autoverkeer, maar ook voor voetgangers en fietsers. Je neemt best de omleiding via de Oostendelaan.

Warandetoren gesloten

De Warandetoren in de Louis Logierlaan is ook afgesloten.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke