Streekproducten voor geschenkzak gezocht

Het gemeentebestuur van Middelkerke wil geschenkzakken maken met traditionele, Middelkerkse producten. Deze zakken kunnen als relatiegeschenk dienen, maar ook cadeau gegeven worden aan 100-jarigen, bruiloftvieringen en andere verdienstelijke inwoners.

Heb je een streekproduct voor onze zak?

Beschik je over traditioneel Middelkerks product? Laat het ons weten via onderstaand invulformulier.

Op dit moment maken we een inventaris van alle beschikbare producten.

Voorwaarden 'Traditioneel Middelkerks product'

 1. Zij worden bereid met grondstoffen uit de Middelkerke (vb. aardbeienconfituur met aardbeien gekweekt in Lombardsijde). Soms zijn de streekeigen grondstoffen niet meer voldoende voorradig, denk maar aan gerst of mosterdzaad, en mogen dan ook ingevoerd worden. Traditionele bereidingen met uitheemse ingrediënten zoals amandelen, cacao, koffiebonen, specerijen, ... komen ook in aanmerking. 
   
 2. Deze producten worden door de lokale bevolking of door een breder publiek aanvaard als een traditioneel Middelkerks product. Zulke producten zijn dan meestal ingeburgerd door traditionele naamgeving, vorm, gebruiken, ...
  Bijvoorbeeld: Tempelierskoekjes
   
 3. Traditionele Middelkerkse producten worden naar ambachtelijke wijze vervaardigd volgens de streektraditie. Productiemethodes evolueren, er worden hogere eisen gesteld, maar de producenten kiezen er wel voor om typische handelingen te behouden. 
  Bijvoorbeeld: Leffingse droge worst
   
 4. De traditionele streekproducten worden bereid of hebben een oorsprong in Middelkerke.
  Soms is het moeilijk om de productie van een streekproduct in de streek te behouden, in dit geval vindt de basis/recept van het product z’n oorsprong in Middelkerke.
  Bijvoorbeeld: Dunekeun
   
 5. Traditie betekent een langdurige of historische bekendheid als Middelkerkse specialiteit.
  Bijvoorbeeld: paté, Tempeliersbier

 

Meld je streekproduct

Typisch Middelkerkse producten

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke