500.000 euro voor Middelkerkse economie

Het gemeentebestuur Middelkerke trekt 500.000 euro uit voor een breed ondersteuningsplan voor de lokale economie. Handelaars krijgen in eerste instantie een gemeentelijke premie om hun zaak ‘corona proof’ te maken.  Een wervende promotiecampagne, een originele steunactie voor de horeca en de ‘Middelbon’ voor de non-foodsector vullen het relanceplan verder aan. Verder onderzoekt het gemeentebestuur hoe extra steunmaatregelen nog mogelijk zijn. De commissie algemeen beleid en de gemeenteraad keuren eerstdaags dit veelzijdige, lokale relanceplan goed.

Zomeractie met prijzenpot twv € 100.000

Lokale ondernemers krijgen een forfaitaire, gemeentelijke premie om hun zaak ‘corona proof’ te maken. Het volledige handelsweefsel is ernstig beschadigd door de coronacrisis, maar de horeca misschien nog het meest. Om de lokale foodhandelaars te ondersteunen, organiseert de dienst lokale economie samen met de dienst toerisme deze zomer een lucratieve toeristische actie met een indrukwekkende prijzenpot.

Middelbon met toegevoegde waarde

Ook voor handelaars in de non-foodsector biedt Middelkerke een perspectief. Voor de zogenaamde ‘non-foodsector’, verkopen we vanaf 1 juli de ‘Middelbon’. Die kost 25 euro, maar is eigenlijk 30 euro waard. Het gemeentebestuur legt dus per bon 20 % van de aankoopwaarde bij, zodat je met voordeel kan shoppen bij een breed gamma lokale non-foodhandelaars. De opbrengst van de bonnen belandt meteen bij de deelnemende handelaars. De ‘Middelbon’ zal tot 31 december 2020 geldig zijn.

Breedgedragen maatregelen

De gemeenteraad en de commissie algemeen beleid bekrachtigen binnenkort dit plan van 500.000 euro, maar het gemeentebestuur gaat verder. Misschien is het wel mogelijk om enkele fiscale maatregelen te nemen om de druk op de middenstand nog meer te verlichten. Concrete ideeën worden momenteel verder onderzocht.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke