Kindergemeenteraad beloont sportinfrastructuur

Met het uitreiken van 5 sterren aan verschillende sportgebouwen beloonde de kindergemeenteraad het Middelkerkse sportbeleid. Waarom? Dankzij het organiseren van gevarieerde sportactiviteiten en een goeie communicatie mag Middelkerke zich opnieuw een #sportersbelevenmeer-gemeente noemen.

De kindergemeenteraad trok op woensdag 11 maart de baan op en beloonde 5 Middelkerkse sportgebouwen met een gouden ster. Schepen van jeugd Natacha Lejaeghere was in haar nopjes: “Kinderen zijn de beste ambassadeurs om deze beloning in de kijker te zetten. De kindergemeenteraad maakt van spelen en sporten een prioriteit en we zijn trots dat we hen topinfrastructuur kunnen aanbieden.”

Je wordt niet zomaar een #sportersbelevenmeer-gemeente. Schepen van sport Henk Dierendonck verklaart “We hebben er inderdaad flink de pees opgelegd. De criteria van Sport.Vlaanderen zijn veeleisend, maar we organiseerden sportactiviteiten voor gezinnen, betrokken de scholen in ons sportbeleid en promootten sport op het werk. Geen betere plaats dus om die sterren op te plakken dan onze sporthallen. Ook op de petanqueterreinen van De Zeemeermin en het zwembad prijken vanaf vandaag gouden sterren. Het doet me trouwens deugd dat heel wat kinderen onze sporthallen kennen en ze ook gebruiken.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke