Met trots stellen wij jou voor… Bib XL!

Op 1 maart start de bib van Middelkerke aan een nieuw hoofdstuk in haar rijke geschiedenis. Een verregaande automatisatie, een verdubbeling van de toegangsuren en een herinrichting worden binnenkort aan het publiek voorgesteld. Om die evoluties kracht bij te zetten, krijgt de bib ook een nieuwe naam: Bib XL.

Open+ systeem

De grootste verandering is de toegang van de bib na de bemande openingsuren danzkij het Open+ systeem. Tijdens Open+ is er geen personeel in de bib aanwezig. Je kan je registreren om gebruik te maken van de bib tijdens de Open+ uren na het volgen van een infosessie.
Alle informatie en hoe je je kan aanmelden voor deze nieuwe manier van werken vind je http://middelkerke.bibliotheek.be/openplus.

Verdubbeling van openingsuren voor nog meer uitleningen

Met de komst van het Open+ systeem verdubbelen de openingsuren van 30 naar 60 uren per week. Op naar nog meer uitleningen? Dat kan perfect, want de uitleencijfers zijn trouwens gevoelig gestegen van 128.000 in 2018 naar 140.000 in 2019. De Middelkerkse bib wordt de eerste West-Vlaamse ‘open library’ met geautomatiseerde toegang buiten de openingsuren.

Make-over voor romanruimte

De boeken staan opnieuw volledig in the picture dankzij een volledige make-over. Er is meer open ruimte en nieuw meubilair.
Perfect voor een aangenaam lees- en snuistergevoel.

Maker space

In de ‘maker space’ met 3D-printers en eenvoudige programmeervoorzieningen worden op termijn al je creaties en dromen werkelijkheid.

 

Het publiek mag de nieuwe bibliotheek komen ontdekken op zondag 1 maart om 13.00 u. in de Bib XL:

  • Leer werken met een 3D printer in de maker space
  • Snuffel in onze nieuwe afdeling met romans
  • Hoe werkt het registratiesysteem Open+ voor late bezoekers

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke