Middelkerke annuleert het BK Junioren

Het gemeentebestuur annuleert het BK voor junioren dat plaats zou vinden op zaterdag 5 september in Middelkerke. Door de verschillende coronamaatregelen wordt het moeilijker om een goed, voor het publiek interessant, BK te organiseren.

Middelkerke nam zich voor om verschillende BK’s te organiseren. Elk jaar een BK. Maar, daar moet nu op teruggekomen worden. Het coronavirus gooit ook hier roet in het eten: stewards en politiemensen worden voor coronagerelateerde taken ingezet en koersen met een beperkt publiek, maar een hoge verkeerstol, is niet wenselijk.

Schepen van Sport, Henk Dierendonck: “Voor een fietsgekke gemeente wilden we kost wat kost de wedstrijd laten doorgaan. Maar, de coronapandemie laat het niet toe. Eerder moest het gemeentebestuur andere grote activiteiten in september annuleren, waaronder het populaire Bier aan Zee en Landbouwweekend. Voor het BK werden nog oplossingen gezocht. De wil is er, maar praktisch werd het moeilijk. Zeker als je zware verkeersmaatregelen dient te hanteren, zonder dat inwoners en verblijvers de koers langs het parcours kunnen volgen.”

Middelkerke haalde in 2018 een reeks van Belgische Kampioenschappen binnen. Tot nu toe werd het BK Strandrace (2018), BK Trail (2018), BK Tijdrit (2019) in de kustgemeente gereden. Het wordt uitkijken naar 2021 wanneer het BK Trial afgewerkt wordt en het hoogtepunt in 2022: het BK Veldrijden en BK Elite op de weg.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke